Kom op de Kwekerij

Zaterdag 28 september 2024

 

Ook dit jaar zijn inwoners van de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe en andere geïnteresseerden van harte welkom op twee boomkwekerijbedrijven in de omgeving. Crum boomkwekerijen en Mabo boomkwekerijen zetten op zaterdag 28 september hun deuren open. Dus noteer deze datum vast in je agenda!

Kom op de Kwekerij is inmiddels een terugkerend evenement. Elk jaar op de vierde zaterdag van september kunnen geïnteresseerden meer leren over bomen, de werkzaamheden van kwekers, innovaties en opleidingen in de sector. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen en onder het genot van een lekker hapje en drankje is er vooral heel veel nieuws te ontdekken.

Natuurlijk zijn wij als boomkwekers heel trots op ons product, onze bedrijven, onze sector en de omgeving waarin wij wonen en werken. Elk jaar, op de vierde zaterdag in september, geven we daarom een kijkje in de keuken!

Steeds weer andere bedrijven zetten op deze dag hun deuren open en verwelkomen alle geïnteresseerden. Er zijn rondleidingen, leuke activiteiten, lekker eten en drinken en natuurlijk vooral heel veel bomen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten over de boomkwekerij.

Op deze gezellige en groene dag wordt er juist ook aan kinderen gedacht en kunnen zij zich uitstekend vermaken.

Biodiversiteit

Biodiversiteit is belangrijk. Dat weten ondertussen veel mensen. Maar wat is biodiversiteit eigenlijk precies? En hoe draagt dit bij aan een beter milieu? Je ontdekt dit en meer tijdens Kom op de Kwekerij.

Met het thema biodiversiteit wil TCO meer laten zien van het belang van het kweken van bomen en het positieve effect op de biodiversiteit. De boomteelt zelf maakt steeds meer gebruik van biodiversiteit. Bijvoorbeeld door het gebruik van bloemenmengsels en groene gewasbeschermingsmiddelen, bladmesstoffen en bio-stimulanten. Maar wanneer bomen eenmaal op hun plek van bestemming zijn, zorgen ze ook daar weer voor meer biodiversiteit.

Hoe dit hele proces werkt en welke onmisbare plek onze bomen innemen, ontdek je op zaterdag 28 september bij Crum boomkwekerijen in Dodewaard en Mabo boomkwekerijen in Randwijk. Tot in september!

Link naar persbericht: Kom op de Kwekerij: Hoe bomen bijdragen aan biodiversiteit – tco (treecentreopheusden.nl)

Waar en wanneer

DatumZaterdag 28 september 2024
Tijd10.00 – 16.00 uur
ToegangGratis
Locatie 1Crum boomkwekerijen
Dalwagen 65, 6669 ML Dodewaard
Locatie 2Mabo boomkwekerijen
Achterstraat 12, 6668AA Randwijk

Sponsors