Kom op de Kwekerij: Hoe bomen bijdragen aan biodiversiteit

Nieuws

OPHEUSDEN – Biodiversiteit is belangrijk. Dat weten ondertussen veel mensen. Maar wat is biodiversiteit eigenlijk precies? En hoe draagt dit bij aan een beter milieu? Je ontdekt dit en meer tijdens Kom op de Kwekerij, het jaarlijkse evenement van boomkwekerijvereniging Tree Centre Opheusden (TCO).

Ook dit jaar zijn inwoners van de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe en andere geïnteresseerden van harte welkom op twee boomkwekerijbedrijven in de omgeving. Crum boomkwekerijen en Mabo boomkwekerijen zetten op zaterdag 28 september hun deuren open. Dus noteer deze datum vast in je agenda!

Kom op de Kwekerij is inmiddels een terugkerend evenement. Elk jaar op de vierde zaterdag van september kunnen geïnteresseerden meer leren over bomen, de werkzaamheden van kwekers, innovaties en opleidingen in de sector. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen en onder het genot van een lekker hapje en drankje is er vooral heel veel nieuws te ontdekken.

Biodiversiteit
Met het thema biodiversiteit wil TCO meer laten zien van het belang van het kweken van bomen en het positieve effect op de biodiversiteit. De boomteelt zelf maakt steeds meer gebruik van biodiversiteit. Bijvoorbeeld door het gebruik van bloemenmengsels en groene gewasbeschermingsmiddelen, bladmesstoffen en bio-stimulanten. Maar wanneer bomen eenmaal op hun plek van bestemming zijn, zorgen ze ook daar weer voor meer biodiversiteit.

Hoe dit hele proces werkt en welke onmisbare plek onze bomen innemen, ontdek je op zaterdag 28 september bij Crum boomkwekerijen in Dodewaard en Mabo boomkwekerijen in Randwijk. Tot in september!