Uitnodiging 26 juni: De inzet van drones in de Boomkwekerij!

Nieuws

Het afgelopen halfjaar hebben twee vierdejaars HAS-studenten een haalbaarheidsonderzoek verricht naar de toepassing van drones in de boomkwekerij. De opdracht is een gezamenlijk initiatief van netwerkorganisatie Tree Centre Opheusden, bijbehorend lid Mabo Boomkwekerijen en mechanisatieproducent DAMCON.

Het doel is om de boomkwekerijsector te voorzien van nieuwe inzichten over de mogelijkheden van drones. Binnen dit onderzoek is gezocht naar (nieuwe) mogelijkheden met betrekking tot de inzet van drones met camerasystemen, sensoren of spuittechniek om teeltwerkzaamheden in opgaande houtige gewassen efficiƫnter en makkelijker uitvoerbaar te maken. Deze innovaties kunnen helpen bij het nauwkeurig monitoren van gewasgroei, het detecteren van ziekten en plagen, en het gericht toepassen van bestrijdingsmiddelen, wat leidt tot een hogere efficiƫntie en lagere kosten. Door de inzet van drones kunnen deze bedrijven de arbeidsintensiteit verminderen en de duurzaamheid van hun teeltprocessen verbeteren.

Op woensdag 26-06-2024 om 09.00 uur worden de resultaten in het Laanboomhuis te Opheusden gepresenteerd.
U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen, waarbij de koffie en thee voor u klaar staat!

Indien u aanwezig wilt zijn waarderen we het als u uw aanwezigheid even aankondigt door een mailtje te sturen naar K.Berden@student.has.nl of T.vanderMeijden@student.has.nl.