Kom op de Kwekerij 2023: Een dag vol groen en gezelligheid

Nieuws

Wát een gezellige sfeer heerste er bij zowel Huverba als G. Vermeer Holland BV tijdens de vierde editie van het evenement Kom op de Kwekerij. Op zaterdag 23 september pakten de deelnemende boomkwekerijbedrijven ook dit jaar weer uit! Met leerzame demonstraties, leuke (kinder)activiteiten, heerlijk eten en drinken en natuurlijk vooral heel veel mooie bomen!

Dat de bedrijven veel tijd in het evenement gestoken hebben, is te merken. Van demonstraties en rondleidingen tot kinderactiviteiten en eten en drinken. Overal is aan gedacht. En wat in alle demonstraties naar voren komt is waarom bomen onmisbaar zijn en zelfs steeds belangrijker worden.

Het valt meteen op dat er op het evenement veel kinderen zijn. Niet zo verwonderlijk ook. Met een heuse tractor-racebaan, een springkussen, ballonkunstenaar en nog veel meer leuke activiteiten is het een perfect dagje uit voor jonge gezinnen. Ieder jaar vindt Kom op de Kwekerij plaats bij andere bedrijven en is daardoor dus weer anders. Maar de insteek is steeds hetzelfde: Een kijkje achter de schermen bij boomkwekerijbedrijven. Leerzaam en leuk!

Ook de gemeente toont bij dit evenement haar betrokkenheid. Tijdens de openingshandeling speelden wethouder N. van Wolfswinkel uit Neder-Betuwe en Diederik Vermeer, boomkweker, een behendigheidsspel. Het was de bedoeling om de laadkraan van de trekker te sturen met de afstandsbediening. Wie liet het snelst de pin in de pion zakken?
De wethouder blijkt niet voor één gat te vangen en gaat er met de winst vandoor.

Voorzitter van TCO, Goos Cardol, was helaas ziek en kon daardoor niet bij de opening zijn. Maar in zijn speech, die werd voorgelezen, vatte hij het belang van bomen mooi samen in de 3-30-300-regel: Iedereen zou vanuit zijn huis minimaal 3 bomen moeten zien, 30% van een woonwijk moet schaduw hebben en op 300 meter van iedere woning zou een mooi stukje groen moeten zijn.

Want groen geeft zuurstof, is ontspannend en draagt bij aan een beter klimaat. Met veel oog voor duurzaamheid en kwaliteit werken Huverba, G. Vermeer Holland BV en alle andere leden van boomkwekersverenging Tree Centre Opheusden (TCO), waarin alle boomkwekers uit de regio vertegenwoordigd zijn, mee aan het letterlijk groener maken van de wereld. Prachtig om te zien hoe de twee bedrijven dat demonstreerden met Kom op de Kwekerij!

Kleurwedstrijd
Veel kinderen hebben ook dit jaar weer enthousiast meegedaan aan de kleurwedstrijd. De winnaars ontvingen op dinsdagmiddag 17 oktober 2023 een mooie prijs!