Einde aan stoken van groenafval: hoe nu verder?

Nieuws

Beste leden van TCO,

Na het huidige stookseizoen jaar zal het stoken van groen/snoei afval binnen de gemeente Neder-Betuwe niet meer toegestaan zijn. Deze aanpassing betekent helaas het einde van een gemakkelijke oplossing voor het verwerken van groenafval.

Om u een handige en milieuvriendelijke oplossing te bieden, introduceert Kegelaar een alternatieve dienst voor het afvoeren van uw groenafval. Met behulp van een knijpkraan zal Kegelaar het groenafval direct op uw kwekerij of uw thuislocatie ophalen. Het verzamelde materiaal wordt vervolgens afgevoerd en omgezet in compost, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Wat moet u weten?

  • Volume: Om de efficiëntie te waarborgen, is het voordelig als er een aanzienlijk volume aan groenafval beschikbaar is wanneer u deze service aanvraagt.
  • Bereikbaarheid: Zorg ervoor dat het afval gemakkelijk bereikbaar is vanaf een betonnen pad om de toegankelijkheid voor onze machines en vrachtwagens te vergemakkelijken.
  • Regio: Deze dienst wordt aangeboden voor alle bedrijven die groenafval hebben, inclusief de regio Neder-Betuwe en aangrenzende gemeentes.
  • Kosten: De kosten voor het verwerken van het groenafval bedragen € 12,50 per ton, met een additioneel transporttarief van € 103,50 per uur.( deze prijzen zijn excl. Btw )

Let op: Alleen plantaardig materiaal is toegestaan. Tonkinstokken kunnen ( nu nog ) worden gecomposteerd, maar pallets, jute, metaal om de kluiten of niet-groen materiaal zoals bindbuis of ander soort plastic zijn uitgesloten van deze service. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of er een alternatieve manier is om deze tonkinstokken te verwerken.

Hoe kunt u gebruikmaken van deze service?
Neem contact op met Kegelaar (Wim Breunissen) om een afspraak te maken voor het ophalen van uw groenafval. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw afval verantwoord wordt verwerkt en bijdraagt aan de duurzaamheid van onze sector.

Voor vragen of het inplannen van een ophaalmoment, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Kegelaar. Hoewel deze verandering ons geen keuze laat, willen we samen met u kijken hoe we dit toch zo werkbaar mogelijk kunnen maken.

Laten we samenwerken om een positieve impact te maken voor de laanboomsector.

Voor vragen neem contact op met: Wim Breunissen via 06 -53 50 76 32 / wim@kegelaar.nl