Samenleving

Modder

Laten we samen het mooie tree centre gebied schoon houden!
Denk aan de inwoners van onze mooie dorpen in de Gemeente Neder-Betuwe, Gemeente Buren en Gemeente Overbetuwe, aan de verkeersveiligheid én de aansprakelijkheid dit ligt bij jullie bedrijven.
Dus, op de weg willen we:

  • geen modder
  • geen jute

Bekijk animatie

Tuinvorming

De laanbomen uit het rivierengebied gaan de hele wereld over, leggen Co2 vast, filteren de lucht, verlagen de temperatuur in stedelijke omgeving, bufferen water. De laanboomsector ontwikkelt nu een Laanboomhuis met een Laanboomtuin waar de hele wereld,. Maar zeker ook de inwoners, inclusief kinderen, uit de gemeente dit positieve verhaal met eigen ogen kan zien.

De onderlinge verbinding, innovatie, scholing, onderzoek en de burger en toerist zijn enkele steekwoorden voor dit tuinproject.

laanboomhuis.nl

Van WIT weer terug naar GROEN

De sneeuw is bijna gesmolten en met weekendtemperaturen van 15 graden Celsius in het vooruitzicht hebben wij onze mouwen weer opgestroopt om naar hartelust aan het werk te gaan in het groen. Hoewel het een nuttige en leuke afwisseling was, ligt het hart van onze leden meer bij bomen dan bij sneeuw.

Wij danken onze kwekers voor hun initiatief en de maatschappelijke bijdrage in de Gemeente Neder-Betuwe, Gemeente Buren en Gemeente Overbetuwe in het kader van ‘samenleven en veiligheid’!
Met onze Mannen, Materieel en Materiaal hebben we veel mensen blij mogen maken!

Helpende handen gezocht

Leden zijn met hun kwekerijen in Leersum getroffen door hagel en een tornado. In totaal gaat het om zo’n 13 hectare. Bij monde van de voorzitter Goos Cardol heeft TCO hulp aangeboden aan de getroffen ondernemers. Men heeft te kennen gegeven dat ze dat zaterdagochtend nog niet kunnen overzien. Maar dat ze zo gauw ze het overzicht hebben er graag gebruik van willen kunnen maken. Inmiddels is ook al een spuitadvies naar hen gestuurd om de infectiedruk tegen te gaan.
Mail naar secretariaat@treecentreopheusden.nl als jij iets voor onze leden wil en kunt betekenen. Bomen die zijn omgeknakt, weggewaaide daken en wegen die bezaaid liggen met bomen, takken en stenen. Welk natuurgeweld kon vrijdagavond in Leersum zo’n spoor van vernieling aanrichten? Meteorologen begonnen elkaar meteen te appen en wat ze ook zeker weten: ,,Qua schade doet dit niet onder voor een tornado.’’ Op de foto honderden geknakte bomen in Boswachterij Leersum, van het bekende Lombokbos à 23 hectare is niks meer over aldus de boswachter Rein Zwaan.