Wij nodigen u van harte uit op vrijdag 23 oktober om 14:45 uur voor een inspiratiebijeenkomst over Biodiversiteit op de boomkwekerij. De locaties zijn Fruitpark Ochten en De Batterijen, twee uitgelezen plekken als het gaat om diversiteit in het landschap. Welkom!

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in afstemming met Tree Centre Opheusden (TCO). Medewerking verlenen onder andere cultuurhistoricus Ferdinand van Hemmen en kwekerij De Batterijen.

 

Ontstaansgeschiedenis boomkwekerij
Wie iets heeft met de boomkwekerij – en dat hebt u vast en zeker – die weet waarom de bomen zo goed groeien in Neder-Betuwe. Maar hoe zat het nou precies? Wie kan hier beter over vertellen dan cultuurhistoricus Ferdinand van Hemmen. Hij neemt u mee naar de ontstaansgeschiedenis van de boomkwekerijen in dit gebied.

 

Biodiversiteit anno 2020
Martijn Grievink van SLG informeert u daarna over de initiatieven die er in Neder-Betuwe zijn op het gebied van biodiversiteit waaronder gratis biodiversiteitsplannen voor boomkwekers. Aansluitend wordt door een deskundige ervaringen gedeeld over functionele agrobiodiversiteit.

Na deze presentaties in het Fruitpark Ochten steken we de weg over en gaan we naar De Batterijen om meer te zien van de al genomen maatregelen voor versterking van de biodiversiteit.

Deze bijeenkomst is een vervolg op wat is besproken tijdens de ledenvergadering van TCO in het najaar van 2019. Martijn Grievink van SLG en Eric Stuurbrink van De Batterijen gaven toen informatie over versterking van biodiversiteit op de boomkwekerij.

 

Het programma

14:45 uur            Ontvangst bij Fruitpark Ochten
15:00 uur            Welkom door SLG/TCO
15:05 uur            Ferdinand van Hemmen over de ontstaansgeschiedenis van de boomkwekerijen
15:30 uur            Martijn Grievink van SLG over biodiversiteit en lopende initiatieven
15:40 uur            Functionele agrobiodiversiteit door WUR
16:00 uur            Pauze
16:10-                   Rondleiding over kwekerij De Batterijen met toelichting door directeur Eric Stuurbrink
17:00 uur           

 

Na afloop kunnen de kwekers zich bij SLG aanmelden voor gratis biodiversiteitsplannen vanuit het Biodiversiteitproject Neder-Betuwe.

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst, dan vragen wij u zich hiervoor aan te melden. Dat kan tot maandag 19 oktober a.s. via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. Er geldt een maximum van 25 deelnemers.

We houden ons op deze middag aan de RIVM richtlijnen.