TCO timmert langs de weg bij VMBO beroepen- en opleidingsmarkten

Op dinsdag 2 november ’22 startte bij Van Lodenstein College (VLC) Kesteren het circuit van de Voortgezet Onderwijs beroepen- en opleidingsmarkten met voorlichting over 26 MBO beroepen en opleidingen en eenzelfde aantal voor het HBO. Examenklasleerlingen komen met hun ouders langs om zich te oriënteren op wat te kiezen na het examen aan het eind van dit schooljaar. Voor jongeren best lastig want er is tegenwoordig zoveel te kiezen en wat past nou het beste bij jezelf? VLC decaan Wim van den Brink weet ieder jaar een grote groep MBO en HBO scholen en ondernemers te mobiliseren om te komen vertellen over wat leren en werken in die opleiding of beroep betekent en wat je moet kennen en kunnen om succesvol te worden.

Dit schooljaar start TCO met deelname aan deze beroepen- en opleidingsmarkten om jongeren en hun ouders te vertellen over werken in de boomteelt en wat vanuit de teler belangrijk is. Vanuit de TCO tuingroep gaven Izak Mauritz, Teus Willemsen en Geurt Huibers acte de presence met een mooi ingerichte stand en een echte prijsvraag over de gewone Hollandse namen van Quercus bomen. In het doosje met antwoordformulieren zaten wel 20-30 reacties die meedingen naar de Felco snoeischaar. Daarnaast versterkte de tuingroep de Teelt & Techniek voorlichting van Yuverta MBO docent Jan van den Langenberg.

Natuurlijk gingen de mannen zelf ook oriënteren en ontdekken hoe het tegenwoordig op en bij scholen gaat want dat is ook alweer even geleden. Plus natuurlijk nieuwsgierig wie er nog meer over hun beroep vertellen en hoe zij dat doen. Nooit te oud om te leren en samen optrekken en leren is altijd leuk.

Maandag 7 november ’22 is een beroepen- en opleidingenmarkt bij Cambium College VMBO in Zaltbommel met een TCO stand en prijsvraag. Daarna komen er deze maand nog meer markten bij Lingecollege in Tiel en Lingeborgh in Geldermalsen waar TCO ook zal zijn.

Informatie bij de TCO tuingroep of Jan Heeres scholingsadviseur TCO jan.heeres@btechs.nl (06-280 43 751).