Boomkwekers in het Rivierengebied kunnen financiële steun krijgen voor het nemen van innovatieve waterbesparende maatregelen. Bijvoorbeeld voor druppelirrigatie. Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met druppelirrigatie? Boom-in-business publiceerde een interview met spillenkweker Growera. Sinds 2018 werken zij aan efficiënt water- en mestgebruik. Hiervoor vroegen ze subsidie aan bij het waterschap. Kees Sukkel van Growera over de subsidie:

“Over het subsidietraject kan ik kort zijn: Het is voor iedereen eenvoudig te doen. Als je weet wat je nodig hebt, vraag dan een offerte aan bij je leverancier en vul het aanvraagformulier voor de subsidie waterbesparende maatregelen in. Deskundige medewerkers van Waterschap Rivierenland helpen je als het nodig mocht zijn met het invullen. De materialen waar subsidie op verstrekt wordt zijn duidelijk aangegeven op de website van WSRL.”

 

Voor de subsidieregeling was oorspronkelijk €1.470.00 euro uitgetrokken. Inmiddels is er nog ongeveer 200.000 euro subsidie beschikbaar. De regeling bestaat uit 25 of 40 procent van de investeringskosten. Mogelijke waterbesparende maatregelen zijn bijv. druppelirrigatie, peilgestuurde drainage, bodemvochtsensoren en beslissingsondersteunende systemen. . Hiermee ben je als bedrijf minder afhankelijk van waterinname en minder gevoelig voor mogelijke beregeningsverboden. Meer informatie vind je op www.waterschaprivierenland.nl/waterbesparen

Afbeelding intervieuw spillenkweker Growera Boom-in-business