Goed opgeleiden medewerkers zorgen voor een hoger rendement op uw bedrijf. Dit heeft u waarschijnlijk al eerder gehoord. Goed opgeleide medewerkers werken efficiënter en maken minder fouten.

Besteedt u als ondernemer al aandacht aan de kennisontwikkeling van uw medewerkers? Opleiden kost geld en tijd en dat is niet altijd beschikbaar, maar bedenk dat de juiste scholing zich eigenlijk altijd terugverdiend.

Het hoeft gelukkig niet lastig te zijn om hierin een stap te maken. Greenport Gelderland heeft hiervoor namelijk een project opgezet binnen de tuinbouwsector. In dit project, waarin de scholingsconsulenten boomkwekerij, Tree Centre Opheusden, Boomteeltstudieclub Opheusden, HAS Kennistransfer, Rabobank West Betuwe, WEA en Alfa Accountants samenwerken, is er onder andere een overzicht gemaakt van beschikbare opleidingstrajecten en aanbieders. Daarnaast biedt Greenport Gelderland ook subsidiemogelijkheden voor opleidingen en coachingstrajecten aan. Dit geldt voor zowel (toekomstige) ondernemers als medewerkers. Door samen met de scholingsconsulenten een bedrijfsopleidingsplan te maken, kunt u gebruikmaken van deze subsidie.

Het bedrijfsopleidingsplan maken wij op basis van gesprekken met u en uw medewerkers over ontwikkelingen op het bedrijf, en de wensen en behoeftes. In dit plan geven wij advies over de diverse leertrajecten die mogelijk zijn. Daarbij geven wij ook advies over de diverse subsidiemogelijkheden zoals de cursusgroepenregeling van Colland Arbeidsmarkt of de subsidieregeling van Greenport Gelderland: Leren en Innoveren in de Tuinbouw. In totaal kunt u tot 50% subsidie krijgen over gemaakte kosten voor scholing.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak via info@talentboom.nl of door te bellen naar Mariëlle Mulder: 06-57643458 of Piet Verhoeven: 06-30108049.