De bouw van een markant Laanboomhuis in het Agro Business Centre (ABC) in Opheusden is een stap dichterbij. De gemeente Neder-Betuwe en boomkwekersvereniging Tree Centre Opheusden (TCO) hebben onlangs een uitvoeringsovereenkomst ondertekend. Het Laanboomhuis zal naar verwachting voor 1 april 2020 geopend worden.

 

De overeenkomst was een voorwaarde bij het verstrekken van de provinciale en de gemeentelijke subsidie.

 

Mooi ontwerp van Laanboomhuis en omgeving

Samen met TCO is een eerste indeling gemaakt van de kavel van het Laanboomhuis. Het Laanboomhuis vormt het hart van het Tree Centre Opheusden. Het zal een markant en gemakkelijk te herkennen gebouw zijn, gelegen in een groene omgeving aan het water. De oppervlakte van het Laanboomhuis zal ca. 420 m2 zijn. Het Laanboomhuis is straks te bereiken vanaf de Pijenkampseveldweg, met bijbehorende parkeergelegenheid.

 

Wethouder Hans Keuken: “Met de bouw van het Laanboomhuis krijgt het Agro Business Centre als hét laanboomcentrum van Europa een eigen gezicht. Het geeft de boomkwekers een stijlvolle etalage, en is een voor het ABC en Neder-Betuwe passende ‘groene’ entree. Ook voor onze regio is deze ontwikkeling van belang, omdat het onderstreept dat hier veel gebeurt.”

 

Het bedrijvenpark ABC Opheusden is volop in ontwikkeling. Er zijn inmiddels vier aan de laanboomteelt gelieerde bedrijven gevestigd.

Het ABC is een duurzaam bedrijvenpark van circa 35 hectare (groen, gebouwen, water, wegen) en ligt tussen de afrit A15 Dodewaard/Opheusden en treinstation Opheusden. Het Agro Business Centre wordt een bedrijvenpark voor ‘groene’ ondernemingen die aan de laanboomteelt zijn gerelateerd. Op het terrein komt ook het Laanboomhuis voor fysieke maar vooral ook virtuele handel, een representatieve ontvangstruimte, een showtuin en een plek voor scholing en innovatie. Zo wordt het hele cluster van boomkwekers en gerelateerde bedrijven en organisaties versterkt.

Door het NS station en de A15 is Het ABC is met het openbaar vervoer en met eigen vervoer uitstekend bereikbaar.

 

TCO – de organisatie waarin ruim 160 boomkwekers zijn verenigd- en gemeente Neder-Betuwe richten in overleg de openbare ruimte in.

Meer informatie over het Agro Business Centre in Opheusden is te vinden op https://www.treecentreopheusden.nl/ en www.nederbetuwe.nl/bouwen/projecten.