Nieuwe aanvragen voor ‘ Tel mee met Taal’ mogelijk vanaf 1 juni 2019. 

In Nederland werken rond de 700.000 mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld moeite met lezen, schrijven en spreken, met als gevolg dat ze zich minder goed kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak en in hun werk. Heeft u medewerkers die de Nederlandse taal niet goed beheersen? Bijvoorbeeld omdat ze geëmigreerd zijn of geen opleiding hebben afgerond? Goede communicatie is erg belangrijk, voor bijvoorbeeld werkinstructies maar ook sociale contacten.

 

Nederlands leren is erg belangrijk voor deze mensen, maar ook voor u als ondernemer of collega. Het is fijner voor iedereen als mensen minder vaak ziek zijn, veiliger werken en minder fouten maken. De productiviteit en de kwaliteit van het werk gaat omhoog als medewerkers goed met elkaar communiceren. Dat wilt u toch ook op uw bedrijf?

Voor het volgen van Nederlandse lessen is er vanuit de overheid de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’. Deze regeling subsidieert tot 67% van de kosten voor Nederlandse lessen en de aanvragen kunnen ingediend worden tussen 1 juni en 30 september 2019. Bij deze regeling geldt wel wie het eerst komt, wie het eerst maalt. U kunt als werkgever subsidie aanvragen, maar ook samenwerkingen van meerdere bedrijven kunnen subsidie aanvragen. Tijdens de vorige openstelling zijn er aan boomkwekers die gebruik gemaakt hebben van deze regeling. Lees in de bijlage de ervaring van Van Lint B.V.

 

Mocht u een of meerdere medewerkers hebben die Nederlandse les willen volgen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kan u als scholingsconsulent helpen bij het vinden van een taalaanbieder of het opzetten van een samenwerking om gezamenlijk een subsidie aan te vragen.

Mail of bel als u een afspraak wilt via m.mulder@talentboom.nl of 06-57643458.