Graag wil ik me bij deze even voorstellen. Mijn naam is Simon van Houwelingen, ik kom uit Rijswijk (NB) en ben 54 jaar. Met mijn adviesbedrijf Grow4-Agro ben ik de laatste jaren steeds meer bekend geraakt in het TCO gebied. Een gebied met mooie bedrijven en mensen, waar ik graag mag komen. In het dagelijkse leven geef ik advies op boomkwekerijbedrijven op het gebied van teelt, bemesting en een beetje wetgeving. Het is belangrijk om als bedrijf mee te gaan in de ontwikkelingen van nu. Dat is een uitdaging op zich. De overheid heeft grote doelen gesteld, die bij de agrarische sector op het bordje terecht zijn gekomen. Wij als vertegenwoordigers van die sector zullen daar wat mee moeten. Ondertussen bent u als ondernemer degene die stappen moet zetten, maar ook een verantwoordelijkheid heb naar uw gezin en medewerkers op uw bedrijf. In dit spanningsveld zijn we steeds meer aan het terecht komen.

De laatste jaren heb ik gemerkt dat TCO een organisatie met een enorme drive om het gebied en de bedrijven op de kaart te zetten. Daar mag u met recht u trots op zijn. De laatste jaren is er al hard gewerkt aan bepaalde thema’s. Er blijven vraagstukken op ons afkomen, waar wat mee moet gebeuren. Toen Goos mij vroeg of ik TCO in de toekomst wil ondersteunen bij het uitdiepen van onderwerpen op het gebied van innovaties en onderzoek, hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het belangrijk dat de ontwikkelingen doorgaan om toekomst bestendig te zijn/worden.

Sinds 6 februari dit jaar ben ik als vaktechnisch adviseur aangesloten bij de werkgroep onderzoek en innovatie. Dat betekend dat ik vooral vanuit de teelttechnische kant mee ga denken met de stappen die moeten worden genomen en innovaties die nodig zijn om als sector te groeien. Op dit moment ben ik o.a. betrokken bij het onderwerp opwaartse spuittechniek. Samen met Kees van Schenkhof kijken we naar de mogelijkheden om ziekten en plagenbestrijding in de komende jaren met een erkende spuittechniek te kunnen uitvoeren.

Ik zie er naar uit om op een prettige manier met jullie op te trekken. Mochten er vragen zijn, dan hoor ik dat graag.

Simon van Houwelingen

06-45178757 / simonvanhouwelingen@grow4agro.nl