Kom op de Kwekerij gaat dit jaar niet door. Wie alsnog wil genieten van het boomkwekerijgebied kan zijn hart ophalen aan de Laanboomroute, een fietsroute door Neder-Betuwe, Overbetuwe en Buren.

Door de coronamaatregelen zou de organisatie van het jaarlijkse Kom op de Kwekerij veelomvattender zijn dan normaal. De werkgroep van Tree Centre Opheusden (TCO) en betrokken kwekers willen daarnaast risico’s vermijden, waardoor het evenement dit jaar niet door kan gaan.

Laanboomroute
TCO wil in plaats daarvan de Laanboomroute warm aanbevelen. De route is vorig jaar door TCO geopend en voert langs meerdere kwekerijen. Onderweg zijn terrasjes en recreatiemogelijkheden te vinden.
De fietstocht is in totaal 77 kilometer lang, maar kan gemakkelijk opgesplitst worden in drie kortere lussen van 26.5, 28 en 46 kilometer.
Er zijn langs de route ook verschillende rustpunten in de vorm van een bankje met een informatiebord. Op de borden zijn verhalen te lezen over onder andere de geschiedenis van de boomkwekerijen in het Rivierengebied, de vruchtbare Betuwse kleigrond en technologische ontwikkelingen in de laanboomsector. Meer informatie over de Laanboomroute is te vinden op www.gelderseroutes.nl/laanboomroute-betuwe.

Volgend jaar derde editie Kom op de Kwekerij
Kom op de Kwekerij wordt sinds twee jaar met veel enthousiasme georganiseerd en is inmiddels een belangrijke traditie geworden voor TCO. De derde editie van de open dag schuift dus gewoon door naar de vierde zaterdag van september volgend jaar.