Tree Centre Opheusden en Hoornbeeck Connect verzorgen in het Laanboomhuis te Opheusden de BBL-bedrijfsopleidingen Medewerker Teelt en Vakbekwaam Medewerker Teelt.

Deze opleiding staat voor eigentijds boomkwekerijonderwijs met vakmanschap, duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Dit doen we vanuit drie domeinen: People, Planet en Profit. De opleiding is praktisch vormgegeven. De leerling-werknemers ontwikkelen zich voor een belangrijk deel in de dagelijkse praktijk op de leerwerkbedrijven.

Samen met de ondernemers van Tree Centre Opheusden geven we inhoud aan het boomkwekerijonderwijs. In een cultuur van hard werken, positief-kritisch meedenken en kansen pakken. Op basis van respect, vertrouwen en hoge verwachtingen.

Voor deze vakopleiding zijn we per 1 augustus 2023 (in overleg eerder) op zoek naar een
             Vakdocent Boomteelt 0,2– 0,4 fte

Ben jij een vakspecialist die het leuk vindt om het vak boomkwekerij over te brengen op leerling-werknemers? Wil jij ze zien groeien door ze goed onderwijs, sterke begeleiding en echte aandacht? Dan ben jij de vakdocent en collega die we zoeken!

Wat ga je doen?

 • Je geeft les aan niveau 2 en 3 in onder andere gewasgezondheid, de bodem als basis, vermeerdering en teelthandelingen;
 • Je begeleidt de leerling-werknemers, waarbij je verder kijkt dan je vak;
 • Je geeft invulling aan verschillende activiteiten, bedrijfsbezoeken en praktijklessen;
 • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs in samenwerking met Tree Centre Opheusden en bent een netwerker binnen de boomkwekerijsector.
 • Op termijn voer je intakegesprekken, waarbij je zorg draagt voor een goede afstemming tussen leerling-werknemer, opleidingsbedrijf en bedrijfsopleiding;
 • Je maakt deel uit van het onderwijsteam van de bedrijfsopleiding;

Wat vragen we van je?

 •  Je bent in bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of bent bereid deze te behalen;
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in het onderwijs;
 • Je bent enthousiast, leergierig en hebt een sterke binding met jongeren;
 • Je bent pedagogisch en didactisch bekwaam;
 • Je bent gedreven om je als onderwijsprofessional en vakspecialist te blijven ontwikkelen;

Kortom: je bent een verbinder, positief kritisch, coachend, ondernemend en reflecterend.
Herken jij je hierin? Kom eens praten!

Solliciteren?
Ben je enthousiast en wil je graag solliciteren? Van sollicitanten verwachten wij dat zij de grondslag en identiteit van de school onderschrijven. Ben je benieuwd wat dit concreet betekent? Kijk dan op www.hoornbeeck.nl/identiteit. Daar vertellen we meer over de grondslag en de identiteit van onze school én wat dit betekent voor het benoemingsbeleid van personeel.

Je sollicitatie, inclusief kerkelijke én zakelijke referentie, ontvangen we graag uiterlijk Deo volente zaterdag 6 mei 2023 via bej@hoornbeeck.nl.

Meer informatie? Neem contact op met Jan van Bentum via bej@hoornbeeck.nl.

Vacature Vakdocent Boomteelt TCO-Hoornbeeck Connect