Met ingang van schooljaar 2023/24 gaat Hoornbeeck Connect voor Tree Centre Opheusden (TCO) de boomteelt opleidingen verzorgen. Vijftien jaar terug startte AOC Oost met de MBO BBL boomteelt opleidingen in de kantine van boomkwekerij W. Crum in Dodewaard. Na een aantal jaren nam Helicon MBO Geldermalsen dit stokje over. Sinds de fusie met Citaverde en Wellant College in 2021 verzorgde Yuverta vanuit MBO Geldermalsen de opleidingen.

Afgelopen anderhalf jaar ontwikkelde TCO de boomteelt 2.0 bedrijfsopleiding met daarin meer en steviger inbreng vanuit de telers en hun praktijkvragen. Om deze aanpak verder uit te bouwen, ging TCO ook kijken naar andere opleiders en kwam bij Hoornbeeck Connect in Amersfoort terecht. Dit is de Hoornbeeck afdeling Bedrijfsopleidingen met een breed aanbod van trainingen en cursussen en ook reguliere MBO opleidingen. De boomteelt opleidingen zijn bij Hoornbeeck Connect de enige groen opleidingen.

De huidige boomkwekerij opleiding van Yuverta wordt gecontinueerd en verder doorontwikkeld. Ook in het nieuwe schooljaar starten er nieuwe studenten met de opleiding. Vanaf schooljaar 2023/2024 vinden de lessen plaats op de schoollocatie van Yuverta in Geldermalsen en in Sint-Oedenrode.