Op vrijdag 8 december jl. hebben de voorzitters van Tree Centre Opheusden (TCO) en Anthos een samenwerkingsovereenkomst getekend. De heren Kees van Rooijen en Henk Westerhof ondertekenden de overeenkomst op het kantoor van Anthos in Hillegom.

Anthos gaat Tree Centre Opheusden ondersteunen bij de nationale en internationale belangenbehartiging, in het bijzonder op het gebied van markttoegang, plantgezondheid, kwaliteit, afzetbevordering en arbeidsmarkt. Anthos is een vereniging van handelskwekers uit Hillegom die groot is geworden door de ondersteuning van de export van bloembollen. Kees van Rooijen van de TCO is verheugd met de samenwerking: “TCO en Anthos vullen elkaar goed aan. Er zijn al vier projecten in gang gezet om de handel en afzet te bevorderen. TCO heeft de ambitie om in 2030 de meest toonaangevende leverancier van laanbomen in Europa te zijn. Dat is ambitieus en de samenwerking met Anthos gaat ons helpen om dat waar te maken.”.

De overeenkomst beslaat in eerst instantie voor een periode van 2 jaar. Na die periode wordt stilzwijgend met steeds een jaar verlengd.