Vanuit de Cemp Coöperatie waarvan u direct of via uw aangesloten organisatie lid bent zult u regelmatig, waarschijnlijk maandelijks, korte nieuwsberichten ontvangen over nieuwe toelatingen en aanvragen van gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast ontvangt u afhankelijk van de ontwikkelingen ongeveer 3 keer per jaar een uitgebreidere Nieuwsbrief. Als Cemp Coöperatie vinden we het belangrijk dat u regelmatig en tijdig wordt geïnformeerd door de Cemp Coöperatie.

Afgelopen woensdag heeft het CTGB haar maandelijkse vergadering gehad. Hieruit zijn de volgende resultaten gekomen:

  • Het middel Luna care op basis van fosetyl-aluminium en fluopyram is hier toegelaten in de teelt van appel en peer.
  • Het middel Previcur Energy op basis van propamocarb en fosetyl heeft een uitbreiding gekregen in o.a. de bedekte teelt van trekheesters, snijgroen, laanbomen, klimplanten, rozen, coniferen, sierheesters, kerstbomen, heidesoorten, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en struiken en de vaste plantenteelt.
  • Er is een herregistratie afgegeven voor het middel Spruzit-R op basis van pyrethrinen en koolzaadolie in de teelten van o.a. de bedekte en onbedekte teelt van bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten. Er zullen hierbij enkele aanvullende restricties op het etiket komen i.v.m. driftreductie.
  • Voor het middel Previcur Energy heeft de CEMP contact gehad met de toelatingshouder.