Vrijdag 26 augustus vindt in Zundert de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij 2022 plaats. Jongeren van 16-35 jaar kunnen zich aanmelden voor deelname. Vanuit regio Opheusden zal collectief busvervoer geregeld worden.

Na het succes van de eerste jongerendag vorig jaar bij De Buurte, zal de tweede editie plaatsvinden in de Zundertse praktijk: bij Roelands Boomkwekerijen, Boomkwekerij Verpaalen en enige aangrenzende bedrijven, van 13.00 tot 19.00 uur.
Het programma zal wederom een afwisseling zijn van innovaties, demonstraties, presentaties, gezelligheid, hapjes en drankjes.
Deze thema’s komen aan bod: jong ondernemerschap, bedrijfsovername, innovaties containerteelt, watergeven, onkruidbeheersing, robotisering, export en fytosanitaire keuringen. Het evenement wordt afgesloten met een ludiek wedstrijdje, een barbecue en muziek.

Deelname gratis, aanmelden verplicht
Deelname aan de jongerendag is gratis. Aanmelden is wel verplicht vanwege de organisatie en de catering. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 augustus via deze link. Als je de poster (pdf) download en erop klikt, kom je ook op de aanmeldpagina terecht:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSced6QLux7PDcH4u6xdjnVDBwZOcqml6VtdFxtdq01lks9eoQ/viewform

Collectief busvervoer uit andere regio’s
Net zoals vorig jaar wordt er collectief busvervoer geregeld voor jongeren uit de andere grote boomkwekerijregio’s, naar Zundert toe: Boskoop, Opheusden, Horst aan de Maas en Midden-Brabant.
Het programma wordt momenteel opgezet door deze vier Zundertse jongeren uit onze sector: Rowy Roelands, Hein Verpaalen, Glenn van Dijck en Roy Doomen. Daarnaast doen in elk geval deze jongeren uit de andere boomkwekerijregio’s mee: Annushka Terblanche (Boskoop), Niels Mauritz (Opheusden), Niek Jonkers (Horst aan de Maas) en Rens van de Schoot (Midden-Brabant). De komende maanden zullen ze allemaal naar voren komen in onze berichtgeving.

Organisatie en ondersteuning
De jongerendag in Zundert wordt georganiseerd door de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, in samenwerking met genoemde Zundertse bedrijven, Treeport Zundert en met ondersteuning van Colland.
Het evenement vindt trouwens plaats daags na vakbeurs Plantarium|Groen-Direkt (woensdag 24 en donderdag 25 augustus).

Ondernemers in onze sector: verspreid dit onder uw kinderen, jonge medewerkers en studenten!

Arno Engels – LTO Vakgroep

https://www.ltobomenenvasteplanten.nl/nieuws/jongerendag-groot-succes