Op woensdagavond 1 februari ’23 kwamen twaalf leerling-werknemers, dertien ouders en 25 werkgever naar het Laanboomhuis Opheusden om bijgepraat te worden over de TCO boomteelt opleiding 2.0. Afgelopen maanden zette TCO in op twee sporen:

  1. Actief naar buiten treden om meer leerlingen te werven voor de opleiding via deelname aan vijf VMBO opleidingsmarkten en komende weken zijn er nog een paar interessante markten. Ook was er deelname aan de Praktische Profiel Oriëntatie (PPO) Doe-dagen in Geldermalsen
  2. Inhoudelijk met TCO telers spreken over wat in de opleiding moet zitten en wat minder aandacht kan krijgen. Gaandeweg krijgt dit steeds verder vorm en het is belangrijk om dit met de huidige leerlingen, ouders en werkgevers te delen en te bespreken.

Na het plenaire deel splitste het gezelschap zich in zes groepjes om zich te buigen over vragen als wat nu goed is, wat beslist anders moet, wat jezelf kunt doen en welke andere partijen hierbij kunnen helpen.

Bij de plenaire terugkoppeling werd gesproken over meer praktijk, naar en bij bedrijven en theorie + praktijk goed verbinden. Als belangrijk werd o.a. genoemd: VCA, BHV, hijsbewijs en andere handige certificaten voor veilig en goed werken. Wat o.a. niet goed bevalt, is twee dagen in de week les, betalen voor de koffie en een dagdeel les over een vak. De komende 1-2 weken wordt het besprokene nader uitgewerkt.

Tot slot nog een tijdje napraten met een drankje en een hapje om onderling nieuwe inzichten verder uit te diepen. Al met al een interessante, gezellige en belangrijke avond voor volgende stappen in de TCO boomteelt opleiding 2.0.

Informatie: Jan.Heeres@TreeCentreOpheusden.nl (06-280 43 751).