Jongeren uit regio Opheusden kunnen zich nog altijd aanmelden voor de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij die donderdag 26 augustus plaatsvindt in het Gelderse Oene. Tree Centre Opheusden regelt busvervoer voor jongeren uit de regio.

De jongerendag is een initiatief van de landelijke LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen en wordt ondersteund door diverse regionale vakorganisaties, waaronder Tree Centre Opheusden. De dag is bedoeld voor alle jongeren (van 16 tot 35 jaar) die in het vak leren en/of werken, ook als het een vakantiebaantje betreft.

Vier jongeren uit de vier grootste boomteeltregio’s denken enthousiast mee over de invulling van het evenement. Vanuit regio Opheusden gaat het om Jorian Verwoert (18) uit de kwekersfamilie Verwoert; lees dit interview met hem:

https://www.ltobomenenvasteplanten.nl/nieuws/jorian-doet-mee-aan-jongerendag-goed-voor-sociale-contacten-en-informatie-krijgen

Interactief programma

De jongerendag duurt van 10.00 uur tot circa 17.00 uur, met aansluitend een barbecue. Het programma is een dynamisch, interactief en afwisselend geheel.

  • Er zijn live-demonstraties van nieuwe technieken en machines voor de vollegrondsteelt en de containerteelt. Daaronder het verzamelen van gewas- en perceelsdata met drones en robots. Ook zijn er korte presentaties over jong ondernemerschap. Er is een infomarkt met producten en diensten voor de sector, inclusief het nieuwste scholingsaanbod, vacatures en stageplaatsen.
  • Keynote spreker is de bekende meteorologe en TV-presentatrice Helga van Leur. Zij zal met de jongeren een sprankelend boompje opzetten over klimaat en duurzaamheid.
  • Op de jongerendag is volop gelegenheid voor sociale contacten en gezelligheid, en deelnemende jongeren zullen uitgedaagd worden om mee te doen aan behendigheidswedstrijdjes.

Aanmelden

Deelname aan de jongerendag is gratis, inclusief snackwagen met lunch en barbecue na afloop. Drankjes bij de barbecue zijn wel voor eigen rekening. Vanwege de organisatie, catering en coronamaatregelen is aanmelden via deze link wel verplicht:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEW4YsSrgO4ofsAmTrn2UHTh7bFuyf0gzRmtBGmh7zF7rRdw/viewform

Volgens de overheid valt de jongerendag op het (buiten)terrein van De Buurte onder de kleinschalige evenementen die onder strikte voorwaarden mogen doorgaan. Jongeren ontvangen na aanmelding nog nadere informatie.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/08/02/kabinet-verlengt-verbod-op-eendaagse-evenementen-zonder-vaste-zitplaats-tot-1-september

Vragen? Neem contact op met Arno Engels van de organisatie, arno@ltobomen.nl