Kennis2017-01-18T09:26:46+00:00
[slideshow id=9]

 

Lokaal geworteld

Opheusden en omstreken is vanouds echt een boomkwekerijgebied. Meer dan 800 mensen zijn in de sector werkzaam. Als u door het gebied rijdt, ziet u de eindeloze percelen met lange rijen bomen. Deze 1.500 ha kwekerijgrond is essentieel voor de lokale economie.

Nog altijd wordt het vak overgedragen van vader op zoon. Tal van scholieren beginnen al op jonge leeftijd met zaterdag- en vakantiewerk in de kwekerij. De liefde voor het vak zit er al vroeg in en de jonge generatie leert de kneepjes van het vak. Dat maakt Tree Centre Opheusden uniek. De hoge kwaliteit van onze bomen is het resultaat van deze vakkennis. Want mechanisatie of niet, vakwerk blijft het verschil maken.

De vakkennis delen we als kwekers ook onderling. We komen samen in verschillende verbanden. Zo hebben we een studieclub die bedoeld is om kennis te ontwikkelen en te delen. Daarbij betrekken we ook externe specialisten.

 

Als sector werken we samen met officiƫle onderzoeksinstituten. Zo is in het naburige Randwijk een afdeling van de Universiteit Wageningen gevestigd: PPO (Praktijkonderzoek Plant en Omgeving). Hier zijn onder meer een proeftuin, laboratoria voor kwaliteitsbepalingen en moderne bewaarfaciliteiten voor fruit.